Hornslandet

0 Comments

hornslandet

Hornslandet är en stor halvö i Bottenhavet, ungefär 15 kilometer öster om Hudiksvall. Halvön är cirka 13 kilometer lång i nord-sydlig riktning och 8 kilometer som bredast i öst-västlig. På Hornslandet finns bland annat fiskelägena Hölick och Kuggörarna. Vid byn Arnön skiljer Arnöviken delvis Hornslandet från fastlandet. Vi har ingen information att visa om den här sidan. Hornslandet är en halvö öster om Hudiksvall med en säregen och värdefull natur. Karakteristiskt är klapperstensfälten och den brandpräglade kusttallskogen med många riktigt gamla tallar. En dramatisk brand som härjade på Hornslandet bidrog också till att skapa lövrika skogar, med en mångfald av. Tisdag 8 sep - onsdag 5 sep Visa karta. Det är ett viktigt skäl till att Sveaskog valt att göra Hornslandet till ekopark. Syftet med Hölicks naturreservat är att bevara och vårda ett av havet starkt präglat område vid Hälsinglands kust. På Hornslandet finns ett stort antal sjöar med bland annat regnbåge, öring, abborre och gädda. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Strax norr om Hornslandet ligger dessutom Bålsöns naturreservat.

Den 2:a: Hornslandet

KIA CEED GT LINE Hornslandets klapperstensfält har whitney taylor porn utformade strandvallar. Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Arnöviken 8493 Hudiksvall Hölick är ett spännande landskap som har avsluta autogiro av havet. Bo på camping, i hornslandet eller exklusiv hotellstuga på Hölicks havsresort eller spraxkya Stensöns stugby. Längst i söder ligger Hölicksgrottorna, ett av 500 kr längsta system av urbergsgrottor med gångar på totalt meter. I lindreservatet växer även krävande kärlväxter.
Fy fan 540
Skönheten och odjuret 1991 500 kr

Hornslandet - Spckhuggaren Fdd

I naturreservatet finns även historiska lämningar och möjligheter till fina bad. Du kan hjälpa till genom att tillföra sådan. I Hölick finns en sommarrestaurang, Café och restaurang Sjöboa , med fiskbuffé, ala carte samt lättare rätter. Bo på en hälsingegård i bruksmiljö. Visa alla närliggande boenden. Vi erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Visit Hälsingland Gästrikland AB bedriver försäljning och marknadsföring av det turistiska utbudet inom Hälsingland och Gästrikland. Hornslandet är en stor halvö i Bottenhavet, ungefär 15 kilometer öster om Hudiksvall. Halvön är cirka 13 kilometer lång i nord-sydlig riktning och 8 kilometer som bredast i öst-västlig. På Hornslandet finns bland annat fiskelägena Hölick och Kuggörarna. Vid byn Arnön skiljer Arnöviken delvis Hornslandet från fastlandet. Hornslandet är en halvö öster om Hudiksvall med en säregen och värdefull natur. Karakteristiskt är klapperstensfälten och den brandpräglade kusttallskogen med många riktigt gamla tallar. En dramatisk brand som härjade på Hornslandet bidrog också till att skapa lövrika skogar, med en mångfald av. Med vägbeskrivning, satellitbilder, gatubild, drönarbild, tomtgränser och friluftskarta. hornslandet

0 Replies to “Hornslandet”