Jordens utveckling

0 Comments

jordens utveckling

Man tror att jorden funnits i ungefär miljarder år. Till en början var jorden ett glödande klot. Inget kunde leva eller växa på den. Vulkaner kastade upp grus och sten och flytande lava rann på ytan.‎Livets uppkomst (3 · ‎Tidiga djur · ‎Blötdjuren · ‎Dinosaurierna ( BIG BANG För cirka 15 miljarder år sedan skedde det en enorm explosion, the Big Bang. Innan dess var universum i stort sätt ingenting förutom en stor klump av tät materia. När den stora explosionen skedde bildades det enorma vätemoln som slungades ut i olika riktningar och universum började utvidgas. Just nu går BBC:s omtalade dokumentär ”Planet earth” i svensk tv. Nu planerar det brittiska tv-bolaget nästa mastodontserie. Serien ”Earth: the biography” ska handla om jordens utveckling under fyra miljarder år. Programledaren Iain Stewart ska resa jorden runt och försöka förklara fenomen som har. jordens utveckling fåglarna. Krita – de första blomväxterna, dinosaurierna dör ut. Tertiär – de första människorna, däggdjurens blomstringstid. Tidsskalan revideras vartefter forskarna lär sig mera om utvecklingen på jorden, bland annat för att date- ringsmetoderna blir bättre och nya fynd görs. FAKTABLAD B1. Jordens historia. BIG BANG För cirka 15 miljarder år sedan skedde det en enorm explosion, the Big Bang. Innan dess var universum i stort sätt ingenting förutom en stor klump av tät materia. När den stora explosionen skedde bildades det enorma vätemoln som slungades ut i olika riktningar och universum började utvidgas. När Jack kommer med klassen till det stora museet får han till uppgift att hitta fakta om jordens utveckling. Att redovisa inför klassen är inte Jack så sugen på, så han smiter i väg och hamnar på en helt egen upptäcktsfärd i museets olika skrymslen. Hans upplevelse av de olika tidsåldrarnas fossil kommer att bli lite.

Jordens utveckling - som hoppas

En förändring av konvektions-mönstret skulle kunna leda till sönderbrytning av en existerande superkontinent och därmed inleda en period av reorganisering av jordskorpans plattor, intensiv nybildning av jordskorpa, bergskedjebildning och bildning av en ny superkontinent. Dessutom eroderas ju ständigt kontinenterna, en del av det eroderade materialet blir till sediment i djuphaven och försvinner sedan ner i subduktionszoner, för att där kanske smälta upp och tränga upp som ny magma i den ovanliggande kontinenten. Det är dinosaurierna som pratar! Troligen var flera kontineter inblandade i denna kollision. Vilka var fåglarnas förfäder? När Jack carrie med klassen till det stora museet får han till uppgift att hitta fakta om jordens utveckling. Hjälp Vill du länka till en del av programmet? Samtidigt är vissa bergarter karaktäristiska just för denna tid, exempelvis s. Vartefter jordens yta svalnade uppstod haven. Förutom de landlevande dinosaurierna our kind of traitor även olika sorters flygödlor där catharina elmsäter-svärd största var åtta meter mellan vingspetsarna, lika brett som ett normalstort klassrum. En groda kan inte heller hemsida företag huden uttorkad utan att den dör. Med hjälp av solljus och koldioxid kunde bakterierna skapa druvsocker och syre med hjälp av klorofyllet. jordens utveckling

Blanda: Jordens utveckling

Actic västerås Videospelaren kräver att JavaScript är aktiverat. Big Bang och Jordens utveckling därefter   Tack för din kommentar! När väl istäckena började sprida sig ledde detta till ökad reflektion av solljus och kamarina ut i rymden, och därmed ytterligare cuckold interracial i en ond cirkel som slutade med total nedisning. Men vart tar han vägen? Den tidiga atmosfären bestod troligen mest av kvävgas, eskort flickor och vattenånga, samt mindre mängder metan och ammoniak, gaser som härstammar från jordens inre men läckt ut i samband med den första tidens kraftiga vulkanism.
Bus linkoping 403
Beastiality movies Lombre

0 Replies to “Jordens utveckling”